Vredesmiddag

Kaart niet beschikbaar

Datum / Tijd
za 8 oktober
12:30 - 18:00

Categorie


Op zaterdag 8 oktober organiseert de Franciscaanse Beweging in ’s-Hertogenbosch een inspirerende middag over vredesinitiatieven. Dat doet ze naar aanleiding van het jaarthema dat ze dit jaar heeft, vredelievend. Lezingen van nationale en internationale sprekers, een vredesmarkt, muziek en activiteiten zijn allemaal onderdeel van het programma. De middag begint om 12.30 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur.

Op deze inspirerende middag vertellen verschillende mensen hoe zij werken en bijdragen aan vrede. Daarbij inspireren ze u om u ook in te zetten voor vrede. Want iedereen kan werken aan vrede!

Opening van de middag is in handen van Markus Heinze. Hij is franciscaan en directeur van de internationale lobbyorganisatie Franciscans International van de franciscanen die zich bij de Verenigde Naties in Geneve en New York inzet de stem van de allerarmsten te laten horen. Hij komt speciaal uit Geneve naar Nederland voor zijn bijdrage aan deze middag. Andere sprekers zijn Saïd Bouharrou en Willem Marie Speelman. Bouharrou stond aan de wieg van de Nijmeegse vredesverklaring en zal vertellen over zijn missie en inspiratie. Speelman is directeur van het Franciscaans studiecentrum en vertelt over hoe Franciscus aan vrede werkte. De laatste lezing komt van Hans Kaldenbach. Hij laat deze middag zien dat het werken aan of het bewaren van vrede ook een individuele aangelegenheid is. Deze middag laat hij deelnemers door middel van een simulatie ervaren hoe het is om ergens als nieuwkomer binnen te komen.

Gedurende de middag is er ook een vredesmarkt. Daar presenteren verschillende organisaties zich die zich landelijk of lokaal inzetten voor vrede. In de pauze van het programma kunt u een vredeswandeling langs de Dommel maken of genieten van de muziek van Klezmerensemble Klezmajeur.

Meer informatie op www.franciscaansebeweging.nl, daar kunt u zich ook aanmelden.