Kun je nu nog geloven in God?

Als je kijkt naar de wereld waarin we leven, dan kun je je afvragen: hoe kun je nu nog geloven in God? Als er een God is, waar is Hij dan? Als God echt van mensen houdt , laat Hem dan een einde maken aan deze ellende!

Geloven is voor iedereen een persoonlijke zoektocht. Het begint met één puzzelstukje, waarna er stukje voor stukje puzzelstukjes worden bijgelegd. Maar het blijft een puzzel, ook als je al je hele leven gelooft of met het christelijk geloof bent opgegroeid.

De Alpha wil je uitdagen om voor het eerst of opnieuw te gaan zoeken. En om door te blijven puzzelen als je het totaalplaatje even niet meer ziet.  Laat je verrassen!

Op dit moment zijn er meer dan 55.000 Alpha’s wereldwijd in maar liefst 169 landen. Ruim 23 miljoen mensen volgden een Alpha. De Augustinusparochie organiseert al 20 jaar de Alpha waaraan meer dan honderd mensen deelnamen.

De Alpha geeft uitleg over de basis van het christelijk geloof. De Alpha is vrijblijvend en gratis voor iedereen van 15 tot 100 jaar. Je komt tien avonden als groep bij elkaar. Je kijkt naar een filmpje over het christelijk geloof. Daarna praat je in vaste kleine groepjes hierover door. Je zult merken dat je in korte tijd elkaar leert kennen en een band opbouwt.

Bij ons heet de Alpha Smulpaap! Omdat het eten zo lekker is!

Bij een Alpha hoort gezamenlijk eten. Van dat eten maken wij iets bijzonders. Geniet van een 2 of 3-gangenmenu, met eenvoudige, afwisselende en alom gewaardeerde gerechten. Jouw smaakpapillen zullen hemels worden verrast. Bovendien krijgt je drie keer een speciale culinaire ervaring uit een ander land. En het mooie is: je hoeft alleen maar aan te schuiven! Praat daarna, na het zien van een introductievideo, vrij over ons geloof. Bespreek de onderlinge verschillen en overeenkomsten, inspireer elkaar om samen jouw geloof te verdiepen.

Wil je meer weten? Kijk zelf of de Smulpaap iets voor je is!

Kom vrijblijvend naar de introductiebijeenkomst om 19.30u op 15 november om 19.30 uur in de pastorie van de H. Willibrord Oegstgeest, Rhijngeesterstraatweg 35, 2341 BR Oegstgeest. (ingang achterom)

Info kun je ook krijgen bij pastoor Franken:  rochusfranken@outlook.com  of bij de Alpha-coördinator Reinoud Kaasschieter: alpha.jozefkerk@hotmail.com

De  bijeenkomsten daarna zijn gepland op de volgende woensdagen:

22 en 29 november 2023

13 december 2023

17, 24 en 31 januari 2024

21 en 28 februari 2024

13 en 20 maart 2024

Deze bijeenkomsten beginnen om 18.30u